Skip to content

Dacă vreţi să fiţi creativi, jucaţi-vă!

„Care este cea mai mare frică a ta?” întreba învățăcelul.
„Să rămân fără idei!” spunea omul de marketing.
„Cum adică? De-asta ai ajuns să lucrezi în marketing, pentru că ai prea multe idei” se arăta nedumerit învățăcelul.
Însă învățăcelul era copil. El nu știa că atunci când va crește mare, joaca va fi tot mai blamată și seriozitatea tot mai apreciată. Nu avea de unde să știe că “Bau-Bau”-ul unui om de marketing este blocajul de creativitate. Copywriter, grafician sau specialist în strategii de ecommerce: toți pășesc spre un mare cimitir al creativilor în momentul în care nu mai au idei.

Ce să faci ca să nu ajungi acolo?
Joacă-te! Rămâi copil! Ia viaţa ca pe o glumă!
Mergi în mijlocul unei grupe de prichindei şi invită-i la un pitch. Bine, vei traduce sarcina pe înţelesul lor. Va suna ceva de genul: “Haideţi să vedem, de ce urcă unicornii pe curcubeu de la stânga la dreapta?”. Atunci va veni o avalanşă de răspunsuri:
“Pentru că zânele care stau pe ei ameţesc dacă merg în orice altă direcţie deoarece au mâncat frunze de zmeură sălbatică de dimineaţă!”
“Pentru că piticii care dirijează traficul pe curcubeu au uniforme cu o singură mânecă şi nu pot indica decât de la stânga la dreapta.”
“Pentru că unicornii au fost pe vremuri raci şi doar aşa ştiu să circule!”
Şi câte şi mai câte răspunsuri.. . iar acestea nu vin aşa, gândite şi coapte. Vin năvală. Iar dacă pui întrebări suplimentare, poveştile continuă şi se îmbogăţesc.
Încercaţi acelaşi task şi la o echipă de adulţi. Oameni de marketing, din aceia care sunt plătiţi pentru a crea astfel de poveşti. Se va lăsa cu extra ore, cu dureri de cap, cu doze de cafea peste limita admisă. Iar rezultatul nu va fi garantat mai bun.
5 zile pe săptămână, lucrăm în companii “de oameni mari”. În restul timpului, sunt clown… sau prinţesă… sau pirat… sau Mickey Mouse… sau ce ne mai trece prin minte. Este cel mai bun exerciţiu de creativitate. Vă invit şi pe voi să încercaţi asta. Când aveţi drum prin Alba Iulia, vă ofer un costum şi vă invit la o petrecere pentru copii alături de Ping şi Pong. Vă garantez că veţi avea o experienţă de neuitat!
Zâmbiţi! Jucaţi-vă! Creaţi!

DSC_2073

Autor: Iulia Gus 

Facebook Twitter Stumbleupon Tumblr Email

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2 × five =

Iti mai recomand Studii de caz (3 din 39 articole)


Era prin 2007 când Bergenbier a introdus Ziua Bărbatului. Se sărbătoreau acei bărbaţi care îşi defineau masculinitatea prin burtă, prin comportament grosolan, prin pasiune pentru ...